*BAHAN 'A' ;
-Seekor kambing (anggaran berat 15kg)
-Rosmary segar;
-Serbuk bawang putih;
-minyak zaitun;
-Jus lemon;
-Serbuk lada hitam;
-Garam;
-Gula perang;
*BAHAN 'B' ;
-10 biji bawang putih;
-Daun Bay Leaf kering;
*Masukkan kesemua bahan 'A' ke dalam botol dan goncang sebati.
Cara-caranya ;
-Letakkan kambing yang telap siap dicuci diatas meja;
-Urutkan sendi-sendi kambing tadi agar otot-ototnya mengecil;
-Tebukkan beberapa lubang di setiap sendi kambing;
-Sumbatkan bawang putih bersama daun Bay Leaf;
-Lumurkan kesemua bahan 'A' tadi dan perap semalaman;
-Sedia dibakar..
-Seekor kambing (anggaran berat 15kg)
-Rosmary segar;
-Serbuk bawang putih;
-minyak zaitun;
-Jus lemon;
-Serbuk lada hitam;
-Garam;
-Gula perang;
*BAHAN 'B' ;
-10 biji bawang putih;
-Daun Bay Leaf kering;
*Masukkan kesemua bahan 'A' ke dalam botol dan goncang sebati.
Cara-caranya ;
-Letakkan kambing yang telap siap dicuci diatas meja;
-Urutkan sendi-sendi kambing tadi agar otot-ototnya mengecil;
-Tebukkan beberapa lubang di setiap sendi kambing;
-Sumbatkan bawang putih bersama daun Bay Leaf;
-Lumurkan kesemua bahan 'A' tadi dan perap semalaman;
-Sedia dibakar..
No comments:
Post a Comment